Νεμέα Reserve Παρπαρούση 2012 - Μια Νεμέα σε στυλ Βουργουνδίας.

Με σπουδές στο Μπορντώ και έρωτα για τη Βουργουνδία, ο Θανάσης Παρπαρούσης είναι από τους πρωτεργάτες της αναγέννησης του Ελληνικού κρασιού, που βιώσαμε στο τελευταίο τέταρτο του περασμένου αιώνα. Η Νεμέα Reserve του 1997 παραμένει ορόσημο, τα Δώρα Διονύσου του ’80-’90 από Σιδερίτη με λεπτές φυσαλίδες από κλειστή δεμενή και οξύτητα στο Θεό, που απαιτούσε αυστηρά θαλασσινά, έχει αφήσει υγρές αναμνήσεις σε μερικούς...

Η ξηρή του Μαυροδάφνη ήταν ένα σοβαρό Μπορντώ, η γλυκειά του ένα από τα καλύτερα γλυκά ελληνικά και όχι μόνο, κόκκινα, όπως και το γλυκό του Μοσχάτο, τα αποθέματα του οποίου ελατώνονται επικίνδυνα, όσο σαρώνει τα δεθνή χρυσά ανά τον κόσμο. Τα κορίτσια του πρωτοστάτησαν το 2011 με το πρώτο εξαιρετικό Ελληνικό ροζέ από Σιδερίτη...

...και όλα αυτά μας φέρνουν πίσω σ’ αυτήν την ιδιαίτερη Νεμέα, που μετά από 3 ώρες σε καράφα δε μοιάζει με Νεμέα. Πορφυρή με ιώδεις αποχρώσεις, μέτριο σώμα και συγκρατημένη ένταση. Λεπτή, αλλά με μαύρα φρούτα στη μύτη και στο στόμα εκτός από κεράσια και φράουλες, λάμπει με φινέτσα και πολυπλοκότητα, που θυμίζει πολύ καλό Πινό. Ζυγιασμένη με ένα σπάνιο T-bone από τη Τζιά, ζεσταμένο στη σχάρα, υπομείναμε το φιλέτο για να ανταμειφθούμε με τη μπριζόλα, χωρίς πολλές ρεβεράντζες με τα υπόλοιπα, για να παραμείνουμε ευθυγραμισμένοι με το κρασί.

Parparoussis Nemea Reserve 2012 - A Burgundy styled affair. Η απέριττη κομψότητα είναι αποτέλεσμα της επιλογής σταφυλιών από ένα αμπελοτόπι στη κοιλάδα της Νεμέας, δροσιζόμενο από ένα ρεύμα που κατεβαίνει από το βουνό προς τη θάλασσα και της προσωπικότητας του οινοποιού, που ήθελε το κρασί του να έχει Γαλλική πολυπλοκότητα και Νεμεάτικη φλόγα. Το βαρέλι δεν υπάρχει, συμπεραίνεται και οι 13,5 βαθμοί αλκοόλ είναι πλήρως ενσωματωμένοι σε κόκκινο βελούδο. Γουλιά τη γουλιά λάμπει με φινέτσα. Σηκώνουμε τα ποτήρια μας, κοιτάμε το περιεχόμενο, χαμογελάμε και συνεχίζουμε...ακόμα και όταν η φιάλη έχει αδειάσει. Μία φίνα απαλή χρονιά. Φερθείτε της όπως σε μία κυρία.

Ψάξτε και άλλες χρονιές.

Για τους περίεργους, τα υπόλοιπα φαγητά ήταν μελιτζανοσαλάτα με ψητές πιπεριές Φλωρίνης, μπιζέλια (όχι αρακάς) σαλάτα, ντομάτες Μαραθώνα με βασικό, σκόρδο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και Τζιώτικη κάπαρη-εξαιρετική.

1
2
3
Προκειμένου να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας, χρησιμοποιούμε cookies. Διαβάστε Περισσότερα