Το ξεκίνημα

To cyclingforwine/cycling4wine, παιδί της αλαζονείας και της ακεραιότητας γεννήθηκε μια καυτή μέρα του Σεπτέμβρη του 2008. Ο σκοπός του ήταν να συνδυάσει την ποδηλατική και οινογνωστική μου εμπειρία και να την προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο, επειδή υπάρχει πολλή χαρά και στους δύο κόσμους και η χαρά πρέπει να μοιράζεται πριν αφήσουμε το μάταιο τούτο κόσμο, για να ταξιδέψουμε ελαφρείς. Επί πλέον, η επαφή του ενός με τον άλλον ήταν ένα ανέλπιστο δώρο και για τους δυο, μια και τότε ο κόσμος πίστευε πως το κρασί και το ποδήλατο ήταν σαν το νερό με το λάδι, δεν αναμειγνύονται.

Η ιδέα ήταν κυκλικές (για να τερματίζουμε στο σημείο εκκίνησης) διαδρομές 50 χλμ ανάμεσα στ’ αμπέλια, μακρυά απ’την κίνηση, με στάσεις στα οινοποιεία να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους σε κολωνάτα ποτήρια. Δέκα χρόνια μετά έχουμε πολλαπλές παράλληλες και με αντίθετη φορά διαδρομές από 30κάτι ως 60κάτι χλμ, για αρχάριους έως έμπειρους ποδηλάτες, στην προσπάθεια να μην υπάρχει συνωστισμός στα οινοποιεία σε διοργανώσεις όπως η Νεμέα και η Αττική που συγκεντρώνουν έως 350 άτομα. Οι διαδρομές είναι σημασμένες στην άσφαλτο με διαφορετικά χρώματα και επιτρέποντας σε όλους-ες να κινούνται με τον δικό τους ρυθμό και υπάρχει και βασική τεχνική υποστήριξη. Τέλος, σε κάποιες διοργανώσεις υπάρχουν μπλουζάκια ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να φοριούνται όλες τις ώρες και γίνονται συλλεκτικά και ανάρπαστα. Στον τερματισμό τρώμε παρέα τοπικές σπεσιαλιτέ με κρασί κερασμένο από τα οινοποιεία.

How everything started.

Στα 10 αυτά χρόνια έχουν διοργανωθεί πάνω από 35 εβέντς, συμπεριλαμβανομένων οινικών παρουσιάσεων και ποδηλατικών Πρωτοχρονιών με αφρώδη. Έχουμε ποδηλατήσει στην Αττική, τη Νεμέα, τη Στυμφαλία, την Μαντινεία, την Αιγιάλεια και την Τεγέα. Η πολύτιμη επειρία μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε αψεγάδιαστες διοργανώσεις που μας οδήγησαν σε ποδηλατικά και μη οινοτουριστικά πακέτα, κατόπιν παραγγελίας. Σ’αυτά υπάρχει πλήρης τεχνική υποστήριξη, διαμονή υψηλών προδιαγραφών και το απόσταγμα μιας ολιστικής εμπειρίας σε άγνωστες στο ευρύ κοινό περιοχές, ειδικές πολιτιστικές ξεναγήσεις κ.ά. Οδηγός σ’αυτά είναι ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος, πιστοποιημένος αριστούχος οινογνώστης από το WSPC στα επίπεδα 2 και Hestia, ο μοναδικός ποδηλάτης με αυτήν την πιστοποίηση, δεινός ποδηλάτης από τα γενοφάσκια του που δεν ξεπέζεψε ποτέ και καβαλάει μόνο αγαπημένα ποδήλατα, ενώ η γνώση του στο Ελληνικό κρασί είναι πολύ βαθύτερη από ό,τι δείχνουν τα διπλώματά του.

“Ό,τι κάνουμε στο cyclingforwine, το κάνουμε με πάθος, αγάπη και ακρίβεια.”

Προκειμένου να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας, χρησιμοποιούμε cookies. Διαβάστε Περισσότερα