Λευκό στο τετράγωνο 2015

Το κρασί αυτό από το κλασσικό πλέον χαρμάνι Ασύρτικου-Μαλαγουζιάς έχει δείξει ιδιαίτερη αντοχή στο χρόνο. Το δοκιμάζουμε ξανά στα γρήγορα

με πολύ ζόρικο φαγητό, που λυγίζει τις new-age Ρετσίνες.

    Είχε μείνει μίγμα για κροκέτες και επαναλάβαμε το τρίπτυχο με τα παντζάρια και τη σκορδαλιά, αλλά με άλλο κρασί. Λευκό στο τετράγωνο Ζαχαριά, 2015, Ασύρτικο-Μαλαγουζιά. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων πολύ καλύτερα απ' τα προηγούμενα, με πολύπλοκο στιβαρό σώμα, πλήρως εξελιγμένο πια με τριτογενή και μόνο, αποξηραμένα νερατζοπεργαμοντοειδή με κουμ κουάτ και κάτι έντονα ανθικό που δεν είχα την υπομονή να ξεδιαλύνω, επειδή οι κροκέτες ήταν εν ου παικτοίς. Θα ήταν πολύ ωραίο με πάπια πορτοκάλι επίσης. Ευτυχώς έχω 2 φιάλες ακόμα.

 

Να διευκρινίσω πως ο χαρακτήρας της εξέλιξης δεν θυμίζει σε καμμία περίπτωση Ασύρτικο Σαντορίνης, παρόλο που το Ασύρτικο έχει άφθονα πρωτογενή επεριδοειδών και το αποξηραμένο ανθικό προφίλ που δεν αποκωδικοποιήθηκε πρέπει να οφείλεται περισσότερο στη Μαλαγουζιά.

H πολύπλοκη σχεδόν επιδόρπια επίγευση μας επέτρεψε να στερηθούμε τον αντίστοιχο χαλβά.

Προκειμένου να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας, χρησιμοποιούμε cookies. Διαβάστε Περισσότερα