Μέγα Σάββατο 2020
Συνταγή για μαγειρίτσα δεν έχει, καθένας και καθεμιά βάζει ό,τι θέλει και το βαφτίζει μαγειρίτσα, ξαστείτε λοιπόν. Εγώ θα δώσω μεσημεριανό μεζέ για ούζο και σικ πιάτο για αφρώδη.
Ο μεζές: ψητό χταπόδι (μετά από λιάσιμο φυσικά, έστω στη βεράντα ως το μεσημέρι) με 2 σαλάτες: ντομάτα με καπαροβλάσταρα, ελιές και σπασμένο παξιμάδι Κυθήρων και πατάτες βραστές (αν έχετε φρέσκες, μπορείτε με τις φλούδες, αφού τις καλοπλύνετε) με φρέσκο κρεμμυδάκι και λαδολέμονο. Πίνετε ούζο, Δίμηνο, Μίνι, το απίστευτο Σπέντζα...
Στο ριζότο σηπίας πρώτα την φτιάχνω κρασάτη με φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδια και κρεμμυδάκια και μετά την ψιλοκόβω και φτιάχνω το ριζότο την τελευταία στιγμή. Ζόρικα Ασύρτικα Σαντορινιά αν αντέχει η τσέπη σας, Σκλάβα Ζαχαριά και Μυθικό Ποταμό από Μαλαγουζιά με Σοβινιόν Γκρι του Γκόφα από Νεμέα, δοκιμασμένα πως δε λυγίζουν αλλά και αφρώδη: Santo, το τραγανό Σαντορινιό του συνεταιρισμού, Αμαλία Brut ένα τριζάτο μοσχοφίλερο δεύτερης ζύμωσης στη φιάλη του Τσέλεπου και τό γνωστό μας απο το Δευτερότριτο Λαγοπάτι.