Οι Δρόμοι του Μεταξιού, Peter Frankopan

    Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια, σωστά; Λοιπόν ένα αντίστοιχο αφήγημα έχει δημιουργήσει η Δύση για τον εαυτό της, ξεκινώντας την Ιστορία της από τον Καρλομάγνο. Βεβαίως υπάρχουν οι ιστορικοί που βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, αλλά ο μέσος Ευρωπαίος θεωρεί εαυτόν το κέντρο του κόσμου και τους αρχαίους πολιτισμούς βαρβαρικούς, όπως των Μογγόλων του Κουμπλάι Χάν, εγγονού του αιμοσταγούς Τσεγκίς Χαν.

Διαβάστε Περισσότερα

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2,3 &4.9.2022

                                             ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ. 

    Οι πρώτες Μεγάλες Μέρες ήταν διήμερες και διοργανώθηκαν από την Vinetum το 2004 στο οινοποιείο Ρεπάνη με συμμετοχή όλων των ενεργών οινοποιείων στο πρότυπο, ας πούμε των τότε Διονυσίων. Έκτοτε ο Δήμος Νεμέας και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας διοργανώνουν μια γιορτή έναρξης και κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις και η πλειοψηφία των οινοποιείων είναι ανοιχτά για το κοινό για δοκιμή των κρασιών, ενώ κάποια πρωτοστατούν και σε παράλληλες εκδηλώσεις που είτε απευθύνονται στο κοινό της Νεμέας, είτε προσελκύουν οινικούς επισκέπτες από την επικράτεια.

Διαβάστε Περισσότερα

Μαντινίτης οίνος στην Αρκαδία

Οι πρωτοπόροι του Μοσχοφίλερου. Καινοτομία και αποφασιστικότητα στο Αρκαδικό υψίπεδο.

Ιούνιος 2022. Δεν υπάρχει παρθενογένεση στον πολιτισμό και για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, με τα λόγια του Ελύτη.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεμιστοκλέους, βεβαίως, βεβαίως.

  7/10/2022. Δεν έβγαλα την τριήρη προχτές ανήμερα της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας 29/9/480 π.Χ. όπου έχω μεταφέρει την ονομαστική μου εορτή, επειδή η κατάστασή μου δεν μου επέτρεπε ακόμα να γράψω και να εξηγήσω γιατί την έχω μεταφέρει, πράγμα που είχα αποφασίσει να κάνω φέτος.

Διαβάστε Περισσότερα

17 Χωριά Work in progress

   29/6/22. Όταν ο Κώστας Τουλουμτζής άνοιξε το εστιατόριο 17 Χωριά ήταν είδηση, επειδή μπορεί να άλλαζε τη λογική της εστίασης στη Νεμέα, να έβαζε το εμφιαλωμένο κρασί στη θέση του, στο τραπέζι. Μετά από πολύ επιτυχημένη λειτουργία μερικών μηνών, ένα νέο του συμπληρωματικό εγχείρημα δείχνει πως μπορεί να την εδραιώσει.

Διαβάστε Περισσότερα

Προκειμένου να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας, χρησιμοποιούμε cookies. Διαβάστε Περισσότερα